,

SHAFRANI NË KAÇANIK

5.00

Libri Shafrani në Kaçanik i historianit Ylber Hysa është një koleksion esesh mbi vakëfin e vezirit Koxha Sinan Pasha në Kosovë. Edhe pse nuk mungojnë vertikalja historike (gjurmët ilire të lokalitetit) dhe horizontalja gjeografike (qytetet e tjera kosovare), libri përqendrohet në një qytet, përkatësisht në kuzhinën e tij, saktësisht në mëlmesa e ushqime, ndër të cilat veçohet shafrani.

Shto i Preferuar
Shto i Preferuar

Libri Shafrani në Kaçanik i historianit Ylber Hysa është një koleksion esesh mbi vakëfin e vezirit Koxha Sinan Pasha në Kosovë. Edhe pse nuk mungojnë vertikalja historike (gjurmët ilire të lokalitetit) dhe horizontalja gjeografike (qytetet e tjera kosovare), libri përqendrohet në një qytet, përkatësisht në kuzhinën e tij, saktësisht në mëlmesa e ushqime, ndër të cilat veçohet shafrani. Duke përshkruar kuzhinën, Hysa analizon kulturën e, duke analizuar kulturën, interpreton ndikimin dhe rikonstrukton kontekstin. Metoda e tij është alternim i qasjeve deskriptive dhe interpretative. Ai e analizon historinë, e komenton historiografinë dhe manovron në metahistori.

Të dhëna për Librin:

Autori Ylber Hysa
Titulli Shafrani në Kaçanik
ISBN 978-9951-777-14-8
FAQE 132
Çmimi 5
Viti 2019
Autori

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhuni i pari që shqyrton “SHAFRANI NË KAÇANIK”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shopping Cart
SHAFRANI NË KAÇANIK
5.00
Shto i Preferuar
Shto i Preferuar