Poezi

Frederik Rreshpja: NËNA

Ka filluar të plaket nëna.Fytyra e saj po mbulohet me rrudha.Po mbulohet me një pleqëri të bukur.Ç’është kjo rrjetë e bukur qe hedh koha mbi nënën time? Dhe, duart që më mbanin, tani janë rënduar.Po s’ka gjë.Nga shpirti i saj zgjaten duar të tjera,Që më mbajnë pezull Ecën ngadalë nëpër dhomë.Nganjëherë më pyet për librat

Frederik Rreshpja: NËNA Read More »

Ag Apolloni: DRITA QË TË SHNDRIT MBI KOKË

Tym, zhurmë, muzikë,birrë, raki, kafe, makiato…ti shfaqesh si tabelë në lojën pikado. I habitur shoh çfarë shohin të tjerët te ti:njëri sheh flokët,tjetri sytë,dikush buzët,secili magjepset me një pjesë të asaj fytyre,të poshtrit shohin edhe më poshtë,e psherëtijnë kur kalon pranë tyre. Sorkadhe e trembur,në malin urban ku bishat mprehin dhëmbët,duan të të hanë pjesë-pjesë:sytë,

Ag Apolloni: DRITA QË TË SHNDRIT MBI KOKË Read More »

Shopping Cart