Ag Apolloni

Ag Apolloni: DITË E RE SI SFIDË E RE

(Nikos Chryssos, Ditë e re, Toena, 2021. Përktheu nga greqishtja: Maklena Nika) Kur flasim për një libër të një autori grek, nuk mund ta shmangim faktin se po flasim për një autor që vjen nga një kulturë me rrënjë të thella. Përveç kolosëve të antikitetit (nga Homeri deri te Euripidi), edhe moderniteti grek nxori shkrimtarë …

Ag Apolloni: DITË E RE SI SFIDË E RE Read More »

Ag Apolloni: DRITA QË TË SHNDRIT MBI KOKË

Tym, zhurmë, muzikë,birrë, raki, kafe, makiato…ti shfaqesh si tabelë në lojën pikado. I habitur shoh çfarë shohin të tjerët te ti:njëri sheh flokët,tjetri sytë,dikush buzët,secili magjepset me një pjesë të asaj fytyre,të poshtrit shohin edhe më poshtë,e psherëtijnë kur kalon pranë tyre. Sorkadhe e trembur,në malin urban ku bishat mprehin dhëmbët,duan të të hanë pjesë-pjesë:sytë, …

Ag Apolloni: DRITA QË TË SHNDRIT MBI KOKË Read More »

ARTI I INTERPRETIMIT

Intervistoi Ag Apolloni Në Departamentin tonë të Letërsisë, libri juaj (në bashkautorësi) “Teori Letrare moderne” është libër i detyrueshëm për studentët. Në këtë libër, ju keni shkruar kapitujt për “Formalizmin rus” dhe “Strukturalizmin dhe Post-strukturalizmin”. A do të ishte e saktë të thuhej që Strukturalizmi është një Formalizëm francez i avancuar? Ann Jefferson: Meqë tani …

ARTI I INTERPRETIMIT Read More »

Shopping Cart