BARD-MAGAZINE
Intervistat me Autor të njohur vëndor dhe ndërkombëtar
275364333_372127121586109_7725605436953313188_n
Ag Apolloni: Njeriu i shiut

Ka kaq ditë,kaq javë,kaq muajqë mban mot i thatë. Rri në dritare dhe lutem për shi Shikoj fëmijët që ngucen,të rriturit që nguten, qentë endacakë që enden për një asht. Krejt bota është jashtë. Veç...

Lexo më shumë
2936-stephen-greenblatt
GRAVITETI I SHEKSPIRIT

Intervistoi Ag Apolloni Profesor, si erdhët deri te formulimi i termit “Historicizmi i Ri”? STEPHEN GREENBLATT: Për mirë ose për keq, Historicizmi i Ri që në fillimet e tij ka qenë çmendurisht eklektik. Ai u...

Lexo më shumë
63365
Frederik Rreshpja: NËNA

Ka filluar të plaket nëna.Fytyra e saj po mbulohet me rrudha.Po mbulohet me një pleqëri të bukur.Ç’është kjo rrjetë e bukur qe hedh koha mbi nënën time? Dhe, duart që më mbanin, tani janë rënduar.Po...

Lexo më shumë
Ag-Apolloni
Ag Apolloni: DRITA QË TË SHNDRIT MBI KOKË

Tym, zhurmë, muzikë,birrë, raki, kafe, makiato…ti shfaqesh si tabelë në lojën pikado. I habitur shoh çfarë shohin të tjerët te ti:njëri sheh flokët,tjetri sytë,dikush buzët,secili magjepset me një pjesë të asaj fytyre,të poshtrit shohin edhe...

Lexo më shumë
247425678_752555852311581_6708337223846596774_n
Arti i rebelimit

Intervistoi Ag Apolloni Zoti Helnwein, vitin e kaluar (2013) derisa po shëtisja nëpër Vjenë, më zunë sytë imazhin e një koke të përgjakur fëmije dhe u shtanga. Fëmija dukej i fotografuar dhe gjaku krejt real....

Lexo më shumë
247609530_280354514006951_4460528487155107372_n
UNË JETOJ PËR PIKTURËN

Intervistoi Ag APOLLONI Po e fillojmë këtë bisedë me vendlindjen tuaj. Pse gjithë kjo nostalgji në krijimtarinë tuaj? Çka ju mungon që preokupoheni kaq shumë me të? OMER KALESHI: Po vendlindja është mall. Të gjithë...

Lexo më shumë
Shopping Cart