MANSARDA

7.00

Mansarda është romani i parë i Danillo Kishit. I shkruar në 1960, botuar në 1962, dhe i vendosur në Beogradin bashkëkohor, ai hulumton marrëdhëniet e një të riu, të njohur vetëm si Orfeu, me artin e të shkruarit; gjithashtu ndjek marrëdhëniet e tij me një kastë të gjallë personazhesh me pseudonime të tilla si Euridika, Maria Magdalena, Tam-Tami dhe CjapDinshumi. I pasur me referenca në muzikë, pikturë, filozofi dhe gastronomi, ky “Bildungsroman” bohemian është një laborator i teknikës dhe stilit për Kishin e ri – në të njëjtën kohë një përshkrim i jetës në Beogradin letrar, një regjistër i pajisjeve stilistike dhe temave që do të përsëriten gjatë gjithë veprës së Kishit, dhe një tregim i përpjekjes së një të riu për të gjetur një mënyrë për t’i ekuilibruar jetën, dashuritë dhe artin e tij.

Shto i Preferuar
Shto i Preferuar
Kategori: Etiketa: , ,

 

Të dhëna për Librin:

Autori Danillo Kish
Titulli Mansarda
ISBN 978-9951-777-30-2
FAQE 120
Çmimi 7
Viti 2020
Autori

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhuni i pari që shqyrton “MANSARDA”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shopping Cart
MANSARDA
7.00
Shto i Preferuar
Shto i Preferuar