SYMBOL, No 20

5.00

& Dërgesë-Gratis
Shto i Preferuar
Shto i Preferuar
Kategori: Etiketë:

Editorial board: Mieke BAL

                                  Linda HUTCHEON

                                  Jonathan CULLER

                                  Raoul ESHELMAN

Editor- in- chief: Ag APOLLONI

SYMBOL STAF: Editor- in- Chief: Ag Apolloni.

Associate Editor: Robert Wilton.

Deputy Editors: Sherif Luzha, Dritan Dragusha, Orjela Stefasani, Labinot Kelmendi, Majlinda Bregasi.

Managing Editor: Besnik Jaha

Designer: Liridon Zekaj

PËRMBAJTJA/CONTENTS

Interview: Bajrush Mjaku: Barteni teatrin në vete (Carry the theatre in yourself)

Articles:

Raoul Eshelman: Performatizmi në letërsi (Performatism in Literature)
Giorgio Agamben: Nimfat (Nymphs)
Xhezair Dashi: Nipi i Ramoit mes vesit dhe virtytit (Rameau’s Nephew between vice and virtue)
Orjela Stefasani: Një roman lirik për kohën e “poetëve” (A lyrical novel about the time of couplet makers)
Dritan Dragusha: Bioetika dhe interpretimet morale (Bioethics and moral interpretations)
Majlinda Bregasi: Imazhet letrare si përfaqësuese të identitetit kulturor (Literary images as cultural identity representatives)
Ag Apolloni: Manuali i Manuelit (The Manual of Manuel)
Feride Papleka: Proza postmoderne (Postmodern fiction)
Ridvan Emini: Lirika si ekuilibrim (Freedom as balance)

 

Të dhëna për revistën:

Revista SYMBOL Nr. 20
Intervista Bajrush Mjaku
ISSN 2310-9998
Faqe 140
Çmimi 5
Viti 2020

ISSN (online): 2415-2749. ISSN (print): 2310-9998. Issue 20/2020. E-mail: bardbooks21@gmail.com. Symbol was launched in 2013, in Pristina. All Rights Reserved by Bard Books, Pristina & Tirana. Language: Albanian and English.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “SYMBOL, No 20”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shopping Cart
SYMBOL, No 20
5.00
Shto i Preferuar
Shto i Preferuar