Filip Papajani

Filip Papajani lindi në Elbasan më 1878 dhe vdiq në Pogradec më 1945. Në vitin 1921, Papajani themeloi dhe botoi gazetën e përjavshme Shkumini, me shtojcën për letërsi Shkumini letrar, ku trajtonte tema të iluminimit nacional dhe emancipimit modern. Gjithashtu, shkroi libra me poezi, prozë, drama, ese dhe autobiografi, shumica prej të cilave mbetën në dorëshkrim. Veprat e tij më të njohura janë: Osman – Marija (1913), Moisi Golemi (1928), Bardhushi, letra atdhetare (1930), Fatbardhi (1934) dhe Proka (1936).

Po shfaqet përfundimi i vetëm

Shopping Cart