Ylber Hysa

Ylber Hysa (1965) është historian, publicist dhe diplomat. Vepra e parë e tij, Shqiptarët dhe të tjerët (2009), është cilësuar ndër veprat më origjinale të historiografisë shqiptare në dekadat e fundit. Po ashtu, vlerësime të larta ka marrë edhe libri i dytë, Madona e Zezë në Kosovë: ndërmjet Dea Dardanicas dhe Kundër-Reformacionit (2019). Gjithashtu, Ylber Hysa ka botuar studime në revista prestigjioze të botës dhe në libra të ndryshëm si bashkautor, përfshirë edhe librin me Ismail Kadarenë, Ballkani i jugut (2001). Është punonjës shkencor në Institutin e Albanologjisë në Prishtinë.

S’u gjetën produkte që përputhen me përzgjedhjen tuaj.
Shopping Cart